İşaret Dili İle Engelleri Aşıyoruz

Ülkemizde İşitme Engelliler Federasyon verilerine göre 2.5 milyon, Birleşmiş Milletler verilerine göre ise 3 milyon işitme engelli bulunmaktadır. Bu verilere göre bakacak olursak birçok işitme engelli ile iletişim kuramadığımızı fark etmemiz gerekiyor.

İşaret dili, işitme engelliler ile aramızdaki iletişimi sağlayan en güzel köprü görevini görüyor. İşitme engellilerin; duygu, düşünce ve ihtiyaçlarını ifade ederken kullandıkları el hareketleri ve yüz mimikleri aslında bir görsel dil olarak karşımıza çıkıyor.

İşitme engelli birey ile aynı dilde konuşabildiğiniz de aslında engellerin sizden kaynaklı olduğunu fark ediyorsunuz. Duygu ve düşüncelerin paylaşımı, sizlere aslında yeni bir dünyanın kapısını açarken kişisel gelişiminizde de farkındalık yaratıyorsunuz.

İşaret Dili Eğitimi kariyerinize yardımcı oluyor.

İşaret Dili Eğitimi, işitme engelli bireyler ile aranızdaki engelleri kaldırırken aynı zaman da eğitim alanında ilerlemek isteyenler için farklı bir kariyer fırsatı da sunuyor.

Günümüzde birçok kamu ve özel sektör işe alımlarında işaret dilini bilen çalışanlar tercih ediliyor. İşaret Dili Uzaktan Eğitim Programı ile yer ve zamana bağlı kalmadan online olarak işaret dili eğitimini alabilir, işaret dilini kullanan bir çalışan olarakta  iş dünyasında diğerlerine göre her zaman bir adım önde olduğunuzu gösterebilirsiniz.

Kendine özel grameri ve cümle yapısı olan işaret dilini öğrenmek zor değil.

Uzman eğitmenler tarafından hazırlanan işaret dili eğitimi 2 seviye şeklinde veriliyor. Günlük hayatta temel ihtiyaç olan kavramların öğretildiği ilk seviye eğitiminde;  okul ve eğitim işaretleri, duygular, eşyalar, meslekler, karşılıklı konuşmalar gibi başlıklar eğitimin içerisinde yer alıyor. İkinci seviye işaret dili eğitiminde öğretici ve tercümanlık üzerine detaylı bir eğitim içeriği sunuluyor.