Yaşam Koçu Olmak

Zamanın hızla aktığı günümüzde sürekli gelişim içinde olmaya çalışmak, hayat boyu öğrenme fırsatını yakalamak ,kendi değerimizin farkında olup hedeflerimizi belirlemek bazen yorucu ve zorlayıcı olabiliyor.

İstediğimiz yaşam tarzını ve hedefleri yakalamak adına motivasyonu bizlere sunan yaşam koçlarını anlamak ya da bu eğitimin bir parçası olmak çokta zor değil aslında…

Yaşam Koçu, içimizde olan potansiyeli, hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz de farkına varmamızı sağlayan, hayat boyunca kullanılacak yöntemlerle kişinin kariyer ve yaşamını geliştiren motivasyon ustasıdır.

Yaşam koçu, danışanını kendine güvenen, özsaygı sorunları olmadan amaçlarına ulaşmasında yardımcı olan güçlü bir motivasyon kaynağıdır.

Yaşam koçları danışmanına farklı bakış açıları kazandırarak , kararsız kalınan ya da zorlayıcı durumlarda farklı güçleri ortaya çıkararak hayatına yeni bir yön vermesini sağlar .

Yaşam koçluğu, beden ve akıl hastalıkları ile ilgilenmez. Neden ve niye sorularına yer vermez. Bulunan noktadan kişinin varmak istediği noktaya nasıl varacağını, birlikte ortak bir strateji ile belirler. Amaç, koçun doğrularının değil sizin doğrularınızın hayata geçirilmesidir.

Neden Yaşam Koçu Eğitimi?

Yaşam koçu eğitimi alarak hem kendinize hem de başkalarına fayda sağlayabilirsiniz. İçinizdeki gücü keşfederek ya da danışanınız olacak kişilerin içlerindeki gücü keşfetmesini sağlayarak hedeflerine ulaşmasına destek olabilirsiniz. Yaşam koçu bir rehberdir ve siz de Zirve Akademide eğitimlerinizi alarak bu rehberlik görevini yapabilirsiniz.

Zirve Akademi, Yaşam Koçluğu Sertifika Programı ile bu konuda hizmet almak isteyen bireyler için sektöre yetkin ve donanımlı yaşam koçları kazandırmayı hedef edinmiştir.

Ülkemizde her gün daha fazla talep gören yaşam koçluğunun misyon ve detaylarını öğreterek, işini düzgün bir şekilde yapan bireyleri Zirve Akademi tarafından sunulan ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar ile  mezun etmektir.